Lärarkvällar & lärarfortbildning

För lärare

Delta i våra lärarkvällar eller boka en egen fortbildning för kollegorna. Vi kan erbjuda konstvisningar på olika teman, fortbildning i bildanalys och skapande verksamhet med olika material och uttryck.

Lärarkväll: Edward Burne Jones symbolspråk och dagens fantasy

Måndag 16/9 kl. 16.30-18.30
Välkommen till vår lärarkväll där vi presenterar museets skolprogram och bjuder på en visning av höstens stora konstutställning Edward Burne Jones – Prerafaeliterna och Norden. Upplev fängslande bildvärldar av den brittiske konstnären Edward Burne-Jones (1833-1898) samt ett urval nordiska konstnärer verksamma vid förra sekelskiftet. Här finns flera paralleller till dagens fantasy. Konstverken berättar om medeltida legender, kristen symbolik, antik mytologi och sagolika drömvärldar.

Edward Burne-Jones var en av nyckelpersonerna i brittisk konst under senare hälften av 1800-talet, samt en pionjär för europeisk symbolism. Han var också en framträdande medlem av Arts & Crafts-rörelsen tillsammans med William Morris. Författaren till fantasyeposet Sagan om ringen, J R R Tolkien, uppgav att han var inspirerad av både Burne-Jones och Morris.

Vi bjuder på smörgås och kaffe/te.
Varmt välkommen!

Anmälan
Sista anmälningsdag: 12 september
Lärarkvällen är gratis, men observera att anmälan är bindande.
Max 5 lärare/skola. Vid anmälan ange: namn, skola och årskurs.

Anmäl dig här

Är du intresserad av att boka en egen lärarkväll eller fortbildning för kollegorna på din skola?
Kontakta vår Intendent för museipedagogik, Elisabet Hedstrand:
e.hedstrand@waldemarsudde.se alt. 08-54583725