Konst- och folkhögskolor

Förberedande konstskolor och folkhögskolor

I höst kan ni boka visning av samlingen, Lena Cronqvist samt höstens nya utställning Trollbunden – John Bauer och den magiska naturen. Förberedande konstskolor och folkhögskolor betalar samma visningsavgifter som grundskolan.

Lena Cronqvist
Boka en visning där vi utforskar Lena Cronqvists (f. 1938) färgstarka konstnärskap. Upplev hennes bildvärld med känsloladdade uttryck i måleri, skulptur, textil, grafik och teckning från 1960-talet fram till i dag. Vi studerar hennes uttrycksfulla figurmåleri ur ett genusperspektiv samt sätter in hennes konstnärskap i en konsthistorisk och samhällelig kontext. Här finns också möjlighet att studera hennes konstnärliga uttryck och materialval eller att fokusera på konstverkens existentiella teman såsom kärlek, barndom, föräldraskap och ensamhet. Kombinera gärna visningen med en workshop i bildanalys. Kan bokas till och med 25/10.

Boka visning med workshop i bildanalys
Kombinera gärna en bokad visning med en workshop i bildanalys där deltagarna får fördjupa sig i enskilda verk i form av gruppdiskussioner i utställningen. Med utgångspunkt i olika frågeställningar och associations-övningar får deltagarna utforska konstverkens komposition och visuella uttryck närmare. Besöken utformas i dialog med vår intendent för museipedagogik och anpassas efter deltagarnas förkunskaper.

Vi erbjuder workshops i bildanalys till museets tillfälliga utställningar samt till museets konstsamling som visas i prins Eugens Sällskapsvåning. Här visas främst konstverk från förra sekelskiftet av prins Eugen och hans generations-kamrater såsom Carl Larsson, Anders Zorn och Ernst Josephson.

Språkintroduktion
Alla våra temavisningar kan genomföras på lätt svenska. Vi anpassar upplägg och innehåll efter deltagarnas förkunskaper. Kontakta gärna vår intendent för museipedagogik om du har frågor eller särskilda önskemål inför ditt besök.

Boka visning med ateljébesök
Våra skolvisningar och workshops för gymnasiet kan anpassas efter olika kunskapsnivåer. Här finns exempelvis skolprogram som fokuserar på bildanalys och bildskapande på tema genus, identitet och makt samt porträtt och identitet.

Har du frågor om våra temavisningar eller vill boka ett skräddarsytt besök för dina kursdeltagare? Kontakta vår intendent för museipedagogik, Elisabet Hedstrand. e.hedstrand@waldemarsudde.se