Konst- och folkhögskolor

Förberedande konstskolor och folkhögskolor

Upplev både samtidskonst och konsthistoria på Waldemarsudde i höst!

Meta Isæus-Berlin – Nattlogik
Den tematiskt spännande utställningen Nattlogik omfattar installationer och målningar som för betraktaren mellan vakenhet och dröm, där de anslående verken är helt nyproducerade för utställningen. Nattlogik är en utställning om tid, om att se tillbaka och återberätta, likt ett liv i miniformat. Presentationen består av det platsspecifika verket Den Arkadiska Spegeln, återberättandet samt en drömsektion med verket Drömväggen. Visningar kan bokas till och med 16 februari 2020.

Edward Burne – Jones symbolspråk och dagens fantasy
Vi utforskar fängslande bildvärldar från förra sekelskiftet och övar oss i bildanalys i utställningen Edward Burne-Jones – Prerafaeliterna och Norden. Konstverken berättar om medeltida legender, kristen symbolik, antik mytologi och sagolika drömvärldar. Visningen kan bokas med en workshop i bildanalys där eleverna får arbeta självständigt i små grupper med bildanalys och fördjupa sig i ett enskilt konstverk. Kan bokas till och med 24/1 2020.

Temavisningar med workshop i bildanalys i samlingen
I höst presenterar vi höjdpunkter ur museets konstsamling från det sena 1800-talets realism till och med sekelskiftet 1900 med dess nationalromantiska strömningar. Boka gärna en visning med workshop i bildanalys där eleverna får fördjupa sin bildförståelse utifrån olika perspektiv. Här finns möjlighet att välja olika teman såsom landskapsmåleri och nationalromantik, porträtt och identitet eller genus, makt och identitet. Kan bokas till och med 16/2 2020.

Språkintroduktion
Alla våra skolprogram kan genomföras på lätt svenska. Vi anpassar upplägg och innehåll efter elevernas förkunskaper. Kontakta gärna vår intendent för museipedagogik om du har frågor eller särskilda önskemål inför ditt besök.

Har du frågor om skolprogrammen eller vill boka ett skräddarsytt besök för din klass? Kontakta vår intendent för museipedagogik, Elisabet Hedstrand. e.hedstrand@waldemarsudde.se