Konst- och folkhögskolor

Förberedande konstskolor och folkhögskolor

I vår erbjuder vi digitala visningar samt bildvisningar med workshop i bildanalys online.

Nyhet: Digital visning
Boka en digital rundvisning av Trollbunden – John Bauer och den magiska naturen eller Prins Eugens Sällskapsvåning där vi visar och berättar om konsten online. Visningarna genomförs i Teams och pågår i 45 min.

Nyhet: Digital bildvisning med workshop i bildanalys
Samtliga skolprogram nedan kan bokas i form av en digital bildvisning i PowerPoint i kombination med en workshop i bildanalys. Med utgångspunkt i olika övningar får deltagarna utforska konstverkens komposition och visuella uttryck närmare. Programmen pågår i 90 min. och genomförs i Teams eller skolans digitala plattform.

Besök på museet:
Vi planerar för att ta emot grupper utomhus för skulpturvandringar samt olika temavisningar med friluftsmåleri i parken efter påsk. Om läget tillåter kommer vi även att ta emot grupper inomhus på ett tryggt sätt från 13/4.

Trollbunden – John Bauer och den magiska naturen

Upplev symbolismens fängslande måleri och John Bauers illustrationskonst med utgångspunkt i sagor, myter och folktro. Deltagarna får studera John Bauers sagoillustrationer samt målningar med besjälad natur av olika konstnärer verksamma vid förra sekelskiftet. Vi reflekterar över genusperspektiv och människans förhållande till naturen då och nu. Kan bokas t.o.m. 23/5.

Möt Waldemarsudde

Studera prins Eugens stämningsfulla landskapsmåleri och museets rika samlingar från sekelskiftet 1900. Vi utforskar konsten och kulturarvet med utgångspunkt i tidens idéströmningar. Deltagarna får utveckla sin förmåga att analysera konst ur olika perspektiv. Visningen kan anpassas och genomföras utomhus i kombination med friluftsmåleri i parken f.o.m. 13/4.

Porträtt – Bild och självbild

Människor har i alla tider avbildat sig själva och varandra. Vad kan ett porträtt egentligen berätta om människan bakom bilden? Vi analyserar porträtt utifrån olika perspektiv och reflekterar över identitet, sociala normer och ideal i dåtid och nutid.

Genus och identitet

Vi studerar porträtt och figurmåleri i museets utställningar samt slottsparkens skulpturer ur ett genusperspektiv. Vi övar oss i bildanalys och samtalar om bilders budskap om sociala normer, makt och identitet i dåtid och nutid. Programmet kan genomföras i form av en skulpturvandring i parken.

Språkintroduktion
Alla våra temavisningar kan genomföras på lätt svenska.
Vi anpassar upplägg och innehåll efter deltagarnas förkunskaper.

Avgifter
Under en uppstartsperiod erbjuder vi våra digitala skolprogram gratis.
Konstskolor och folkhögskolor betalar samma visningsavgifter som grundskolan. Därtill kommer entréavgift: 140 kr/deltagare
Mer information om bokning och priser för skolan hittar du här.

För frågor och önskemål om visningsupplägg och innehåll:
Kontakta vår intendent för museipedagogik Elisabet Hedstrand: e.hedstrand@waldemarsudde.se