Skola

Välkommen till museets verksamhet för skolan

Vårens skolprogram tar sin utgångspunkt i utställningen Trollbunden – John Bauer och den magiska naturen samt museets konstsamling, Sällskapsvåning och vackra park. Nytt för i vår är att vi erbjuder flera skolprogram online!

Låt museet komma till dig!
I vår erbjuder vi digitala visningar i våra utställningar samt bildvisningar med workshop i bildanalys online. Upplev John Bauers fängslande bildvärld i klassrummet eller hemifrån som en del av skolans distansundervisning.

Besök på museet
Vi kommer att ta emot skolklasser utomhus för skulpturvandringar samt olika temavisningar med friluftsmåleri i parken med start efter påsklovet.

Vårt mål är att varje elev som deltar i museets pedagogiska verksamhet ska få chansen att finna sitt eget uttryck och växa i mötet med konsten. Hos oss finns något för alla åldrar! Våra skolprogram anpassas efter elevernas ålder och levandegör konsten med utgångspunkt i skolans läroplaner. Därtill kan alla skolprogram genomföras på lätt svenska. Vi vill skapa engagerande möten med konsten och främja barn och ungas kreativitet.

Skolprogram förskolan – åk 6 våren 2021

Skolprogram högstadiet och gymnasiet våren 2021

Kontakt och bokning: bokningen@waldemarsudde.se

Anmäl dig till Waldemarsuddes nyhetsbrev för skolan.
Vi skickar ut 4-5 nyhetsbrev per år.

Varmt välkomna hit!