Skola

Välkommen till museets verksamhet för skolan

Höstens skolprogram tar sin utgångspunkt i utställningarna Future Nordic Fashion, Ett eget rum, Expedition konst samt museets konstsamling, Sällskapsvåning och vackra park. 

Låt museet komma till dig!
I höst erbjuder vi digitala visningar i våra utställningar samt bildvisningar med workshop i bildanalys online. Upplev höstens utställningar och samlingen i klassrummet eller hemifrån som en del av skolans distansundervisning.

Besök på museet
Vi planerar för att ta emot skolklasser på museet från och med 24 augusti. I nuläget erbjuder vi visning med ateljébesök inomhus i halvklass samt besök utomhus med skulpturvandring och friluftsmåleri i parken i helklass.

Vårt mål är att varje elev som deltar i museets pedagogiska verksamhet ska få chansen att finna sitt eget uttryck och växa i mötet med konsten. Hos oss finns något för alla åldrar! Våra skolprogram anpassas efter elevernas ålder och levandegör konsten med utgångspunkt i skolans läroplaner. Därtill kan alla skolprogram genomföras på lätt svenska. Vi vill skapa engagerande möten med konsten och främja barn och ungas kreativitet.

Skolprogram förskolan – åk 6 hösten 2021

Skolprogram högstadiet och gymnasiet hösten 2021

Kontakt och bokning: bokningen@waldemarsudde.se

Anmäl dig till Waldemarsuddes nyhetsbrev för skolan.
Vi skickar ut 4-5 nyhetsbrev per år.

Varmt välkomna hit!