Skola

Skola

Vårens skolprogram tar sin utgångspunkt i utställningarna med Sigrid Hjertén och Alexander Klingspor (f. 1977) samt museets konstsamling och vår vackra park. 

Vårt mål är att varje barn som deltar i museets pedagogiska verksamhet skall få chansen att finna sitt eget uttryck och växa i mötet med konsten. Våra skolprogram anpassas efter elevernas ålder och levandegör konsten med utgångspunkt i skolans läroplaner.

Hos oss finns något för alla åldrar! De yngre får uppleva myter och sagor i konstens värld, utforska vår trädgård med alla sinnen eller filosofera över prins Eugens magiska landskap från förra sekelskiftet. De äldre kan fördjupa sig i bildanalys eller reflektera över genus och identitet med utgångspunkt i våra konstutställningar. Vi vill skapa engagerande möten med konsten och väcka kreativiteten till liv.

Från 10 april till och med sista oktober kan vi erbjuda skapande verksamhet i vår ateljé och friluftsmåleri vid stafflier i vår vackra park. Under vintermånaderna erbjuder vi workshops i teckning som genomförs i utställningarna. Workshops i bildanalys kan bokas året om. Har du egna önskemål kan vi ordna ett besök som passar just din klass.

Varmt välkomna hit!
Elisabet Hedstrand, Museipedagog
e.hedstrand@waldemarsudde.se
Tel: 08-545 837 25

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Waldemarsuddes nyhetsbrev för skolan.
Vi skickar ut 4-5 nyhetsbrev per år.

Skriv ut våra skolprogram i pdf

Skolprogram åk F-6 våren 2018
Skolprogram högstadiet och gymnasiet våren 2018