Skola

Välkommen till museets verksamhet för skolan

Höstens skolprogram tar sin utgångspunkt i utställningarna Future Nordic Fashion, Ett eget rum, Expedition konst samt museets konstsamling, Sällskapsvåning och vackra park. 

Låt museet komma till dig!
I höst erbjuder vi digitala visningar i våra utställningar samt bildvisningar med workshop i bildanalys online. Upplev höstens utställningar och samlingen i klassrummet eller hemifrån som en del av skolans distansundervisning.

Besök på museet
Vi planerar för att ta emot skolklasser för besök på museet från och med 24 augusti. I nuläget erbjuder vi visning med ateljébesök inomhus i halvklass samt besök utomhus med skulpturvandring och friluftsmåleri i parken i helklass. Med reservation för eventuella ändringar med hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vårt mål är att varje elev som deltar i museets pedagogiska verksamhet ska få chansen att finna sitt eget uttryck och växa i mötet med konsten. Hos oss finns något för alla åldrar! Våra skolprogram anpassas efter elevernas ålder och levandegör konsten med utgångspunkt i skolans läroplaner. Därtill kan alla skolprogram genomföras på lätt svenska. Vi vill skapa engagerande möten med konsten och främja barn och ungas kreativitet.

Höstens nya skolprogram släpps inom kort.

Kontakt och bokning: bokningen@waldemarsudde.se

Anmäl dig till Waldemarsuddes nyhetsbrev för skolan.
Vi skickar ut 4-5 nyhetsbrev per år.

Varmt välkomna hit!