Välkommen till museet med din skolklass!

Höstens skolprogram tar sin utgångspunkt i utställningen om konstnärskolonin i Worpswede, Helene Schmitz (f. 1960) fotoutställning Thinking like a Mountain samt museets konstsamling och vackra park. 

Vårt mål är att varje barn som deltar i museets pedagogiska verksamhet skall få chansen att finna sitt eget uttryck och växa i mötet med konsten. Våra skolprogram anpassas efter elevernas ålder och levandegör konsten med utgångspunkt i skolans läroplaner.

Hos oss finns något för alla åldrar! De yngre får uppleva myter och sagor i konstens värld eller filosofera över prins Eugens magiska landskap från förra sekelskiftet. De äldre kan fördjupa sig i bildanalys eller reflektera över genus och identitet med utgångspunkt i våra konstutställningar. Vi vill skapa engagerande möten med konsten och väcka kreativiteten till liv.

Skolprogram åk F-6 hösten 2018

Skolprogram åk 7-9 och gymnasiet hösten 2018

Från april till och med oktober kan vi erbjuda skapande verksamhet i vår ateljé och friluftsmåleri vid stafflier i vår vackra park. Därtill erbjuder vi workshops i bildanalys som kan bokas året runt. Har du egna önskemål kan vi ordna ett besök som passar just din klass.

Anmäl dig till Waldemarsuddes nyhetsbrev för skolan.
Vi skickar ut 4-5 nyhetsbrev per år.

Varmt välkomna hit!
Elisabet Hedstrand, Intendent museipedagogik
e.hedstrand@waldemarsudde.se
Tel: 08-545 837 25