Ny modell av Waldemarsuddekrukan lanseras 

Ladda hem pressbilder

  • Waldemarsuddekrukan i jubileumsfärgen. Foto: Lars Engelhardt
  • Waldemarsuddekrukan i jubileumsfärgen. Foto: Lars Engelhardt
  • Waldemarsuddekrukan i jubileumsfärgen. Foto: Lars Engelhardt
  • Waldemarsuddekrukan i jubileumsfärgen. Foto: Lars Engelhardt
  • Waldemarsuddekrukan i jubileumsfärgen. Foto: Lars Engelhardt
2020-05-04

Ny modell av Waldemarsuddekrukan lanseras 

År 2015 kläddes Waldemarsuddekrukan för första gången i en ny gråblå kulör för att fira att krukan fyllde 100 år. På allmän begäran följer museet nu upp försäljningssuccén och lanserar ytterligare en modell i jubileumskulören i samarbete med Porslinsfabriken i Lidköping. 

Den nya modellen blir tillgängliga exklusivt i museets webshop och i vår tillfälliga butik vid Café Ektorpet i parken. För Prins Eugens Waldemarsudde utgör Waldemarsuddekrukan en ovärderlig inkomstkälla till museets verksamhet och bevarande. 

Det känns väldigt roligt att vi även i dessa dagar kan få tillfälle att glädjas åt ytterligare ett stycke högtstående svenskt konsthantverk. På allmän begäran ikläds en till modell av WALDEMARSUDDEKRUKAN® vår unika jubileumskulör. Kruka nr 5 i Jubileumskulören kompletterar nu de två större krukstorlekarna nr 2 och nr 3 och vår förhoppning är att den ska inspirera till fler kreativa blomsterarrangemang, säger butikschef Sofia Flank Kjell.

Fakta
Produktnamn: Waldemarsuddekrukan nr 5 – Jubileumkulören
Storlek: 10 x 10 cm
Försäljningspris: 375 kr 
Försäljningsstart: 7 maj 2020 

WALDEMARSUDDEKRUKAN®
Prins Eugen formgav den klassiska Waldemarsuddekrukan 1915. Med sin rena form och enkla dekor är den en av Sveriges mest kända konsthantverks föremål. Krukan säljs enbart på Prins Eugens Waldemarsudde samt i museets webshop. Waldemarsudde innehar såväl ensamrätt på tillverkningen som på försäljningen av den populära krukan. Det unika handgjorda konsthantverksföremålet tillverkas efter konstens alla regler. Krukornas stengods bränns och glaseras, ytskikt putsas och varje exemplar granskas vid tillverkningsprocessens olika stationer så att högsta kvalitet ska kunna vidmakthållas. Under krukan finns en särpräglad, unik bottenstämpel med prins Eugens signatur som originalitets- och kvalitetssäkring. 

För mer information vänligen kontakta:
Cecilia Dalborg, Kommunikationschef, e-post: c.dalborg@waldemarsudde.se alt. mobil: 0709-754 708
Sofia Flank-Kjell, Butikschef, e-post: s.flank-kjell@waldemarsudde.se alt. mobil: 0709-754 711