WALDEMARSUDDEKRUKAN® - Försäljningssuccén följs upp

Ladda hem pressbilder

  • WALDEMARSUDDEKRUKAN® - Jubileumskulören. Foto: Erik Hagman
2017-05-11

WALDEMARSUDDEKRUKAN® – Försäljningssuccén följs upp

Till jubileumsåret 2015 kläddes för första gången Waldemarsuddekrukan i en ny kulör – gråblått. Färgen var noga vald för att harmoniera med, och ytterligare förstärka, krukans sobra form. På allmän begäran följer museet nu upp den stora försäljningssuccén och lanserar ytterligare en modell i jubileumskulören.

”Det är en verkligt stor glädje att i den vackraste av vårtider få lansera ytterligare en Waldemarsuddekruka i den gråblå jubileumsfärgen – en kruka som med dess vida format och klassiska utseende kan väcka inspiration till intagande blomster- och växtarrangemang”, säger Karin Sidén, museichef vid Prins Eugens Waldemarsudde.”.

Fakta
Produktnamn: Waldemarsuddekrukan – Jubileumkulören
Storlek: Jardinjär Nr. 3 (13 x 25,5 cm)
Försäljningspris: 1055 kr
Försäljningsstart: 19 maj 2017

WALDEMARSUDDEKRUKAN®
Prins Eugen formgav den klassiska Waldemarsuddekrukan 1915. Med sin rena form och enkla dekor är den en av Sveriges mest kända konsthantverks föremål. Krukan säljs enbart på konstmuseet Prins Eugens Waldemarsudde samt i museets webshop. Waldemarsudde innehar såväl ensamrätt på tillverkningen som på försäljningen av den populära krukan. Det unika handgjorda konsthantverksföremålet tillverkas efter konstens alla regler. Krukornas stengods bränns och glaseras, ytskikt putsas och varje exemplar granskas vid tillverkningsprocessens olika stationer så att högsta kvalitet ska kunna vidmakthållas. Under krukan finns en särpräglad, unik bottenstämpel med prins Eugens signatur som originalitets- och kvalitetssäkring.

För konstmuseet Prins Eugens Waldemarsudde utgör Waldemarsuddekrukan en ovärderlig och unik profilprodukt vars avkastning utgör en viktig inkomstkälla till museets verksamhet.