Verk av Olle Olsson Hagalund doneras till Prins Eugens Waldemarsudde

Ladda hem pressbilder

  • Olle Olsson Hagalund, Haga Norra Grindar, 1940-tal. Foto: Lars Engelhardt
2016-06-08

Verk av Olle Olsson Hagalund doneras till Prins Eugens Waldemarsudde

Prins Eugens Waldemarsudde har under våren mottagit en generös donation till minne av Märta och Runo Ahlqvist bestående av sju oljemålningar och tre litografier utförda av den folkkäre konstnären Olle Olsson Hagalund.

De donerade verken kompletterar Prins Eugens Waldemarsuddes konstsamling på ett förträffligt vis och vi är mycket tacksamma för den generösa gåvan, säger museichef Karin Sidén.

För den som är nyfiken på att se donationen kommer samtliga verk att visas under sommaren på Prins Eugens Waldemarsudde i utställningen Kärleken till konsten – Verk ur prins Eugens konstsamling fr.o.m. 18 juni tom 25 september 2016.

Olle Olsson, var en expressiv naivistisk målare och fin kolorist, mest känd med tilläggsnamnet Hagalund. Han bodde hela sitt liv i det hus som hans morfar Carl Jakob Brolin hade byggt 1897 i Hagalund, Solna. Det var också härifrån han hämtade många av sina motiv.

För mer information, vänligen kontakta informationschef Cecilia Dalborg, tel. 0709-754 708.