Den 2 juni öppnar Prins Eugens Waldemarsudde
2020-05-20

Den 2 juni öppnar Prins Eugens Waldemarsudde

Från och med den 2 juni välkomnar vi våra besökare tillbaka till museet. Vi planerar för ett öppnande under trygga och anpassade former med begränsat antal besökare på museet samtidigt.

”Äntligen kan vi öppna museet igen!  Vi gör det med eftertanke och ansvarsfullt så att ett besök ska kännas både tryggt och välkomnande. Vår förhoppning är att museet i sig men också våra kritikerrosade utställningar Stilla skönhet och Lena Cronqvist ska möjliggöra såväl starka konstupplevelser som djupa reflektioner. Det är min och museets förvissning att konst och kultur är omistliga för människan och för det samhälle vi lever i”, säger museichef Karin Sidén.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket innebär att vi inte kommer att ha för många besökare inne på museet samtidigt. Detta medför att du som besökare kan hålla avstånd till andra under besöket.

Vi kommer inte ge guidade visningar inomhus under sommaren, däremot erbjuder vi visningar utomhus i vår vackra park och trädgård.

Museets öppettider under 2 juni – 31 augusti tisdag – söndag kl. 11-17.
Café Ektorpet i parken håller fortsatt öppet måndag – söndag kl. 11-17.

Varmt välkommen!