2017-12-18

Intendent sökes till Prins Eugens Waldemarsudde

Prins Eugens Waldemarsudde, som ursprungligen var bostad åt prins Eugen (1865–1947), är idag ett av Sveriges mest välbesökta konstmuseer med en både variationsrik och omfattande utställnings- och programverksamhet. Museets samlingar om ca 7 000 verk omfattar bildkonst, skulptur och konsthantverk av framförallt svenska, övriga skandinaviska och franska konstnärer från perioden ca 1880 fram till 1940. Året runt visas ett urval av prins Eugens egen konst, verk ur samlingarna samt tillfälliga utställningar med historisk och nutida konst. På arbetsplatsen finns för närvarande 27 tillsvidareanställda och ungefär lika många visstids-, säsongs- och timanställda som arbetar inom avdelningarna för museiverksamhet, park- och trädgård, fastighet, it och drift, butik och försäljning, administration samt restaurang och café. I år tilldelades Stiftelsen Prins Eugens Waldemarsudde den prestigefulla utmärkelsen Årets museum av Riksförbundet Sveriges Museer för sin nytänkande och visionära verksamhet!

Ansökan ska vara oss tillhanda senast 2018-02-15

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att delta i det löpande arbetet inom avdelningen för museiverksamhet och arbeta med olika uppgifter relaterade till samlingarna, däribland uppdatering av information om enskilda verk i vår konstdatabas, kunskapsuppbyggnad om samlingarna, samlingspresentationer, upprättande av vårdplaner tillsammans med konservatorer samt besvarande av frågor från forskare och allmänhet. Du ingår i museets nämnd för beslut om utlån av konst ur samlingarna samt deltar i projektkansli- och utställningsmöten.

Mycket av museiverksamhetens arbete sker i projektform. Tillsammans med kolleger från museiverksamheten och andra avdelningar kommer du att både driva och delta i utställnings-, samlings-, digitaliserings- och katalogprojekt. Uppgifterna är skiftande och spänner över allt från intellektuellt arbete till utställningsadministration i form av lånehantering, kontakt med konstnärer, konsttransportörer och olika samarbetspartners från konst- och museivärlden och från civilsamhället. I tjänsten ingår även att hålla visningar och föredrag. Arbetet kräver förmåga till självständighet och god samarbetsförmåga samt stora kunskaper om konst och konsthantverk från perioden ca 1880 till idag.

Din profil

Du har som minst en fil. mag i konstvetenskap med inriktning på museets verksamhetsområde samt dokumenterad erfarenhet från liknande arbete inom museisektorn. Du är van vid att skriva och publicera egna texter samt har goda kunskaper i svenska, engelska och andra språk. Du är också van vid muntliga presentationer. Vi söker en person som har god förmåga att arbeta både självständigt och i samverkan med andra personalgrupper. Vi fäster stor vikt vid att du är kommunikativ, har god samarbetsförmåga samt är en duktig administratör. Du är mångsidig, prestigelös, effektiv och trivs med att arbeta med varierande arbetsuppgifter från stort till smått tillsammans med andra kolleger.

Vi erbjuder en traditionsrik och dynamisk miljö. Vår verksamhet har stor synlighet i samhället och angår många människor. Vi strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar vår verksamhet.

Välkommen med din ansökan!

 

Vidare information

Om befattningen lämnas av museichef Karin Sidén, tfn 08-545 837 01, mobil 0768-91 86 88. Fackliga företrädare är Anna Meister, SACO 0709 –75 47 09 samt Annika Ekström, ST, 073-073 27 23.

För mer information om museet se www.waldemarsudde.se.

Ansökan

Din ansökan (ett personligt brev och CV) sänder du senast 2018-02-01 via e-post till info@waldemarsudde.se eller via post till Prins Eugens Waldemarsudde, Box 24 227, 104 51 Stockholm.

Övrigt

Heltidstjänst. Vi tillämpar provanställning om 6-månader med möjlighet till tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag: 2018-02-15

Tillträde efter överenskommelse

Ange referens: Intendenttjänst/Prins Eugens Waldemarsudde

Vi tar emot ansökan via e-post:

info@waldemarsudde.se

 

Kontaktpersoner

Karin Sidén, Museichef

08-545 837 01/0768-91 86 88

Fackliga kontaktpersoner

Anna Meister, SACO

0709-75 47 09

Annika Ekström, ST

073-073 27 23