Konstnärsdrömmen
2016-11-08

Konstnärsdrömmen

”Sveriges bästa amatörkonstnär”

Den 16 november är det programstart för SVT:s nya serie ”Konstnärsdrömmen” där tio deltagare kämpar om titeln ”Sveriges bästa amatörkonstnär”. Anne Lundberg leder programmet och vinnaren får visa ett antal målningar på Prins Eugens Waldemarsudde. 

De tio deltagarna får under programmets gång ett antal konstnärliga utmaningar som t.ex. måla ett självporträtt, ett stilleben eller ett landskap i olika tekniker och på begränsad tid. Juryn som bedömer deltagarna består av konstnären Ernst Billgren och chefen för Liljevalchs konsthall Mårten Castenfors. Till sin hjälp har de i varje program en gästkonstnär. ”Konstnärsdrömmen” är ursprungligen ett brittiskt programformat hämtat från BBC där vinnaren fick ställa ut på Tate Britain i London. På Prins Eugens Waldemarsudde kommer ”Sveriges bästa amatörkonstnär” att få visa ett urval av sina målningar i Bernadotterummet under perioden 22 december 2016 – 26 mars 2017.

Prins Eugens Waldemarsudde värnar om att väcka och öka ett konstintresse. Vi hoppas att programserien Konstnärsdrömmen ska verka inspirerande och leda till att fler blir intresserade av eget kreativt skapande, säger museichef Karin Siden.

Medverkande: Ali Fakhar (samordnare, Göteborg), Pedram Fazelzadeh (stationsvärd, Järfälla), Annika Warberg (pensionär, Stockholm), Renée Person- Livh (kock/elevassistent, Ånge) Erik Hjorth (rådgivare, Karlstad), Ronja Kruus (bildlärare, Trollhättan), Joakim Karkea (takläggare, Kiruna), Sofia Wernersson(social media manager, Stockholm), Stina Gunnarsson (civilingenjör, Göteborg) och Tommy Østman (AD, Älvsjö).

Programmet visas i SVT1 på onsdagar kl. 21.00 fr.o.m. 16 november – 21 december.