Konstkurs: Friluftsmåleri med känsla för ljus

Konstkurs: Friluftsmåleri med känsla för ljus

Söndag 16 juni kl. 09.30-16.30 – Fullbokad!

Följ med på en konstnärlig resa där vi utforskar friluftsmåleriets känsla för ljus och atmosfär genom eget skapande.

Med känsla för ljus
Vi inleder kursen med att utforska friluftsmåleriet i konstutställningen Grez-sur-Loing – Konst och relationer, med fokus på Julia Becks (1853-1935) finstämda landskapsmåleri. Hur gjorde konstnärerna för att fånga ljus och atmosfär i bild? Under förmiddagen går vi igenom färglära, komposition samt gör olika skiss- och färgblandningsövningar i vår ateljé. Vi går även igenom måleriteknik och utforskar akrylfärgens möjligheter.

Måla med inspiration av friluftsmåleriet från Grez
Efter lunch tittar vi närmare på ett par landskapsmålningar från Grez-sur-Loing. Upplev skimrande ljus, frisk grönska och stämningsfulla speglingar i vatten i bild. Efter visningen väljer du ett motiv som du vill fördjupa dig i. Låt dig inspireras av friluftsmåleriet från Grez och våra vackra omgivningar på Waldemarsudde. Under eftermiddagens fördjupningsarbete får du individuell handledning från museets kunniga konstpedagoger.

Kursmaterial
Materialet ingår i kursavgiften. På förmiddagens skissövningar använder vi kol och akryl på papper. På eftermiddagen får du göra ett fördjupat arbete och måla med akrylfärg på dukpannå. Stafflier finns att låna för den som vill.

Du kan även ta med dig eget material till eftermiddagens fördjupade arbete. Är du van att måla med exempelvis akvarell, gouache eller tempera så går det fint att ta med. Däremot inte oljefärg.

Kursledare
Waldemarsuddes intendent med inriktning på museipedagogik, Elisabet Hedstrand, leder kursen tillsammans med Helena Fogelström som är frilansande konstpedagog på Waldemarsudde.

Pris och anmälan
Pris: 1 650 kr. Material, lunch och fika ingår.
Sista anmälningsdag 3/6, vänligen observera att anmälan är bindande.
Önskar du vegetarisk lunch eller specialkost, vänligen meddela kursledare Elisabet Hedstrand, e.hedstrand@waldemarsudde.se

Kursen har både bredd och djup och passar både dig som är nybörjare och dig som målat ett tag och vill vidareutvecklas med ett nytt uttryckssätt eller material (akryl).

Du kan köpa dina biljetter genom att klicka på “Köp biljett” nedan alt. köpa dem i museets entrékassa.