Konstkurs: Friluftsmåleri med känsla för ljus

Konstkurs: Friluftsmåleri med känsla för ljus

Söndag 16 juni kl. 09.30-16.30

Följ med på en konstnärlig resa där vi utforskar friluftsmåleriets känsla för ljus och atmosfär genom eget skapande.

Hämta inspiration från friluftsmåleriet i konstutställningen Grez-sur-Loing – Konst och relationer och måla ögonblicksbilder och landskap i vår vackra ateljé och park. Vi utforskar främst Julia Becks finstämda landskap inbäddade i ett grådisigt skimmer. I vår tid betraktas Julia Beck (1853-1935) som en av de mest framstående svenska friluftsmålarna i Grez. Under dagen studerar vi hur man kan skapa atmosfär och ljus i måleriet samt går igenom komposition och relationen kulör och ljus.

Kursmaterial
Materialet ingår i kursavgiften. På förmiddagens skissövningar använder vi kol och akryl på papper. På eftermiddagen får du göra ett fördjupat arbete och måla med akrylfärg på dukpannå. Stafflier finns att låna för den som vill.

Du kan även ta med dig eget material till eftermiddagens fördjupade arbete. Är du van att måla med exempelvis akvarell, gouache eller tempera så går det fint att ta med. Däremot inte oljefärg.

Kursledare
Waldemarsuddes intendent med inriktning på museipedagogik, Elisabet Hedstrand, leder kursen tillsammans med Helena Fogelström som är frilansande konstpedagog på Waldemarsudde.

Pris och anmälan
Pris: 1 650 kr. Material, lunch och fika ingår.
Sista anmälningsdag 3/6, vänligen observera att anmälan är bindande.
Önskar du vegetarisk lunch eller specialkost, vänligen meddela kursledare Elisabet Hedstrand, e.hedstrand@waldemarsudde.se

Kursen har både bredd och djup och passar både dig som är nybörjare och dig som målat ett tag och vill vidareutvecklas med ett nytt uttryckssätt eller material (akryl).

Du kan köpa dina biljetter genom att klicka på “Köp biljett” nedan alt. köpa dem i museets entrékassa.