Konstkurs: Sigrid Hjerténs känsla för färg - Fullbokad!

Konstkurs: Sigrid Hjerténs känsla för färg

Söndag 17/6 kl. 9.30-16.30 Fullbokad!

Följ med på en konstnärlig resa där vi utforskar Sigrid Hjerténs färgexpressionism genom eget skapande. 

Med känsla för färg
Vi inleder kursen med att utforska Sigrid Hjerténs sätt att använda färgen för att förstärka en känsla eller stämning i bilden. Vi går igenom färglära, gör skiss- och färgblandningsövningar samt experimenterar i bild med uttrycksfulla färgkontraster. Därtill går vi igenom måleriteknik och utforskar akrylfärgens möjligheter.

Måla med inspiration av Sigrid Hjertén
Efter lunch tittar vi närmare på ett par målningar ur Hjerténs olika motivkretsar. Upplev färgstarka porträtt, visionära landskap, blomsterstilleben samt livfulla stadsutsikter. Efter visningen väljer du ett motiv som du vill fördjupa dig i. Låt dig inspireras av Hjerténs uttrycksfulla måleri och våra vackra omgivningar på Waldemarsudde. Du kan välja att måla inomhus i ateljén eller utomhus i parken. Under eftermiddagens fördjupningsarbete får du individuell handledning från museets kunniga konstpedagoger.

Kursmaterial
Materialet ingår i kursavgiften. På förmiddagen skissar och målar vi med kol och akryl på papper. På eftermiddagen målar vi med akrylfärger på dukpannå. Stafflier finns att låna för den som vill.

Det går även bra att ta med sig eget material till eftermiddagens fördjupade arbete. Är du van att måla med exempelvis akvarell, gouache eller tempera så går det fint att ta med. Däremot inte oljefärg.

Kursledare
Waldemarsuddes intendent med inriktning på museipedagogik, Elisabet Hedstrand, leder kursen tillsammans med Helena Fogelström som är frilansande konstpedagog på Waldemarsudde.

Pris och anmälan
Pris: 1 450 kr. Material, lunch och fika ingår.
Sista anmälningsdag 4/6, vänligen observera att anmälan är bindande.
Önskar du vegetarisk lunch eller specialkost, vänligen meddela kursledare Elisabet Hedstrand, e.hedstrand@waldemarsudde.se

Kursen har både bredd och djup och passar både dig som är nybörjare och dig som målat ett tag och vill vidareutvecklas med ett nytt uttryckssätt eller material (akryl).

Du kan köpa dina biljetter genom att klicka på “Köp biljett” nedan alt. köpa dem i museets entrékassa.

köp biljett musik på udden

Har du frågor om kursen? Kontakta Elisabet Hedstrand, e.hedstrand@waldemarsudde.se alt. tel 08-545 837 25