Temavisning: Edward Burne-Jones och den mångfacetterade skönheten

Temavisning:
Edward Burne-Jones och den mångfacetterade skönheten

Tisdag 17/12 kl. 18.00

Följ med museets intendenter på temavisningar i utställningen Edward Burne-Jones – Prerafaeliterna och Norden. Här presenteras Burne-Jones mångbottnade konstnärskap och utifrån fängslande teman går vi på djupet i valda delar av utställningen. Visningarna pågår ca. 30-40 minuter och ingår i entréavgiften.

Välkommen till en temavisning där vi reflekterar över den mångbottnade skönheten i Edward Burne-Jones drömlika bildvärld. Burne-Jones målningar gestaltar idealiserade skönheter präglade av stillhet och allvar. Vi tittar närmare på hans figurmåleri ur ett genusperspektiv och studerar kvinnlig dominans och femme fatale samt hans muskulösa män med androgyna ansikten.

Kombinera gärna visningen med Afternoon Tea som serveras från kl. 15 på tisdagar i Prinsens kök. Vår restaurang håller öppet till kl. 20 på tisdagar.