Landskap i förvandling

Landskap i förvandling

Onsdag 28/11 kl. 18.00

Helene Schmitz är en av Sveriges mest uppmärksammade fotografer. Med sina imponerande och uttrycksfulla fotografier har hon på senare år aktivt och målmedvetet undersökt människans komplicerade förhållande till växtlighet, naturresurser, tid och förgänglighet. I utställningen Thinking Like a Mountain presenteras en serie nya verk där Schmitz motiv är utvinning av naturresurser i Sverige och på Island. I fotografierna förenas det vackra med det hotfulla och skrämmande.

”Det här projektet handlar om vår tids våldsamma omvandling av naturen i Sverige och på Island. Utställningen reflekterar kring idén om Norden som en sista utpost – och drömmen om en vildmark orörd av människan.  säger Helene Schmitz.

I samband med hennes utställning Thinking like a Mountain arrangeras ett samtal som lyfter förhållandet mellan människa, naturresurser och utvinning. Medverkande: Helene Schmitz, konstnär, Helena Granström, författare, Nyamko Sabuni, hållbarhetschef på ÅF. Museichef Karin Sidén medverkar som moderator.

Pris: 150 kr

Du kan köpa dina biljetter genom att klicka på “Köp biljett” nedan alt. köpa dem i museets entrékassa.