Betjänten av Carlo Goldoni

Betjänten av Carlo Goldoni

Torsdag 15 augusti kl. 17:00

I sommar ger Kullehusteatern komedin Betjänten av Carlo Goldoni. Kullehusteatern har gett fastboende och sommargäster teaterföreställningar under somrarna från 1998, och i år avslutar de sin turné på Prins Eugens Waldemarsudde.

Föreställningen är en bearbetad version av den italienske Carlo Goldonis succékomedi  Två herrars tjänare från 1745. Den modiga Beatrice far till Venedig där hon klär ut sig till man för att hitta sin älskade Florindo, och för att pressa den snåle Pantalone på pengar. Kommer hon lyckas innan hon blir bortgift med Pantalones dotter Clarice och framförallt, innan hon blir dödad av den försmådde Silvio?!

Som om det inte vore nog har vi den gamla Pancetta, som inte klarar sig på sin skrala pension utan arbetar extra som betjänt. Vad skulle hända om hon tog sig en till herre att tjäna? Då skulle hon tjäna två herrar och det kan väl inte gå fel?

Denna uppsättning kommer att innehålla allt det som Kullehusteatern blivit så uppskattad och älskad för: lekfullhet, komik, satir, professionellt skådespeleri, ensemblekänsla, vacker och påkostad kostym, imponerande peruker och god och levande publikkontakt. Bearbetningen görs av Linda Kulle som även står för regin.

Speltiden blir c:a 2 timmar inklusive paus.

Biljetter köps via Kullehusteatern.

Föreställningen spelas i parken och påverkar inte museets öppettider.