Ett resande teatersällskap av August Blanche

Ett resande teatersällskap av August Blanche

Torsdag 16 augusti kl. 17.00

Kullehusteatern kommer att sommaren 2018 göra sitt 20-års jubileum. De har gett fastboende och sommargäster teaterföreställningar under somrarna från 1998, och det vill de fira med att ge metateater i dess rätta mening. De kommer att spela ”Ett resande teatersällskap”, av August Blanche, ett lustspel med kupletter från 1848.

I originalet möter vi ett resande teatersällskaps öden och äventyr på turné i landsorten, för tillfället stationerade i Vimmerby. I Kullehusteaterns version rör vi oss givetvis i Roslagen och Stockholms skärgård och låter den dagsaktuella spelplatsen bli spelplats även för våra rollfigurer. Pjäsen är en komedi med satiriska stråk, med den bevingade repliken ”Det ska fan vara teaterdirektör”.

Denna uppsättning kommer att innehålla allt det som Kullehusteratern blivit så uppskattad och älskad för: lekfullhet, komik, satir, professionellt skådespeleri, ensemblekänsla, vacker och påkostad kostym, imponerade peruker och god och levande publikkontakt. Pjäsen är pyntad med små kupletter, vilka kommer att aktualiseras och framföras. Bearbetningen görs av Linda Kulle och regin står Anita Ekström för.

Speltiden blir c:a 2 timmar inklusive paus.

Biljetter köps via Kullehusteatern.