Ett eget rum - Konstnärsrollen under det sena 1800-talet

Ett eget rum – Konstnärsrollen under det sena 1800-talet

Onsdag 15/9 kl. 18.00

Carina Rech, intendent för samlingarna och utställningskommissarie, ger en introduktion till utställningen ”Ett eget rum” och berättar om det fleråriga forskningsarbetet som ligger bakom projektet. Föredraget belyser hur kvinnliga konstnärer från Norden såsom Julia Beck, Hanna Hirsch-Pauli och Bertha Wegmann erövrade konstnärsrollen under 1880-talet och framåt, hur de förhöll sig till en manligt präglad bildtradition, hur de skildrade sig själva och sina kollegor i porträttkonsten och hur de använde sig av ateljén som ”ett eget rum” för självförverkligande och kreativt skapande.

Pris: 150 kr.

Du kan köpa dina biljetter genom att klicka på “Köp biljett” nedan alt. köpa dem i museets entrékassa. Begränsat antal platser.

Information om öppethållande:
Endast den utställning där föredraget hålls samt Prinsens kök håller öppet fram till dess att föredraget börjar kl. 18.00.