Heartists - Om konstnärsparet Carolina Benedicks-Bruce och William Blair Bruce

Heartists – Om konstnärsparet Carolina Benedicks-Bruce och William Blair Bruce

Torsdag 28/2 kl. 18.00

Johanna Pietikäinen föreläser utifrån sin nyskrivna bok Heartists om konstnärsparet Carolina Benedicks-Bruce och William Blair Bruce. Den svenska skulptören Carolina Benedicks-Bruce träffade sin make, den kanadensiske målaren William Blair Bruce i Grez-sur-Loing år 1885. Från år 1889 kom paret att ha byn som sitt hem i flera års tid. De umgicks med konstnärer, musiker och författare och skapade några av sina mest betydande verk under denna period. Verken, både skulpturer och målningar visas i utställningen Grez-sur-Loing – Konst och relarioner på Waldemarsudde.

Boken bygger på parets egna material i form av brev och almanackor. Det är en historia om två färgstarka personer som formade sina liv precis som de vill ha det – med konsten som ledstjärna. Boken släpps i samband med utställningens öppnande och kommer under denna kväll (28/2)  kunna signeras av författaren och säljas till specialpris.

Ingår i entréavgiften, ej bokningsbart.