Skapa film på höstlovet

Skapa film på höstlovet

Tisdag–fredag 2-5/11 kl. 13.00-16.30

På höstlovet skapar vi film med inspiration från utställningen Expedition konst. Programmet inleds med en höstlovsvisning av utställningen som skildrar konstnärernas intryck från expeditioner till Arktis och Antarktis. Resten av eftermiddagen tillbringar vi i vår ateljé med en kreativ workshop där deltagarna får måla, klippa, klistra och jobba digitalt med handledning av både konst- och mediapedagoger. Med utgångspunkt i sina egna idéer får barnen skapa landskap och bakgrundsmiljöer med inspiration av nord- och sydpolens vidsträckta vyer samt teckna och måla figurer för sin animation. Filmerna görs med stopmotion teknik med cutout animation. Dagen avslutas med filmvisning!

Evenemanget arrangeras i samarbete med mediapedagog Helene Berg som driver Create Motion. Helene Berg arbetar med film och animation och är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan.

Rek. från 9 år och uppåt. Begränsat antal platser.
Pris: 250 kr. Material, lån av utrustning och fika ingår.
Vi har samma program varje dag tisdag-fredag på höstlovet.
Barnen kommer att få skapa film tillsammans i mindre grupper. Anmäl dig gärna med en kompis eller ett syskon.
Vår höstlovsaktivitet vänder sig till barnen. Medföljande vuxna betalar museientré 150 kr.

Vi följer fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket innebär att förändringar i programläggningen kan uppkomma om situationen i samhället förändras.