Höstlov på Waldemarsudde: Teckna fantasy

Höstlov på Waldemarsudde: Teckna fantasy

Tisdag–fredag 29/10–1/11 kl. 13.00-15.30

Magi, naturväsen och hjältar! På höstlovet erbjuder vi workshops i teckning ledda av skickliga fantasytecknare. Hämta inspiration från myter, legender och drömvärldar i konstutställningen Edward Burne Jones – Prerafaeliterna och Norden. Rek. från 9 år och uppåt.

Höstlovsvisning: Myt, legend och drömvärldar
Tisdag 29/10 – fredag 1/11 kl. 13.00-13.45
Följ med på en visning där vi söker fantasyns rötter i myt, legend och saga. Vi utforskar fängslande bildvärldar med mäktiga gudar och sagolika figurer i konstutställningen Edward Burne Jones – Prerafaeliterna och Norden.

Workshop i fantasyteckning 
Tisdag 29/10 – fredag 1/11 kl. 14.00-15.30
På höstlovet erbjuder vi workshops i teckning ledda av de skickliga tecknarna Karl Johnsson och Maria Fröhlich. Lär dig tricksen och knepen som underlättar tecknandet. Med handledning från Kalle och Maria får du chansen att skapa egna gudar, hjältar och fantasiväsen. Kom och låt fantasin flöda!

Workshopledare tisdag 29/10 samt fredag 1/11: Karl Johnsson
Workshopledare onsdag 30/10 samt torsdag 31/10: Maria Fröhlich

Biljetter
Pris per barn: 100 kr. Medföljande vuxna betalar museientré.
Du kan köpa dina biljetter genom att klicka på “Köp biljett” nedan alt. köpa dem i museets entrékassa.

Mer om vår workshopledare:

Karl Johnsson är illustratör och serietecknare. Han har givit ut böckerna Asgård – Sagor ur den nordiska mytologin samt Olympen – Sagor ur den grekiska mytologin tillsammans med författaren Sofi Hjort. Han är mest känd för sitt vikingafantasyepos Vei som han skapat tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. Just nu arbetar han med bokprojektet Imperiets Arvingar, vars första två delar släpps under våren 2020.

Maria Fröhlich är illustratör och serietecknare. Hon har tecknat serien Sagor från Mirakelstaden för Fantomen. Hon debuterade i USA med serien The man who forgot Ray Bradbury, baserad på Neil Gaimans novell från 2012. Maria är aktuell med bilderboken Jag är inte sjuk! skriven av Sara Bergmark Elfgren samt med illustrationer till antologin Svenska hjältinnor: 100 berättelser om smarta, starka och modiga kvinnor.