Familjesöndag: Molnskåda på Waldemarsudde

Söndag 16/9 kl. 13.00-15.00

Följ med på molnskådning tillsammans med författaren Linnéa Krylén som skrivit en handbok för molnskådare. Vi spanar på moln i parken och i målningarna inne på museet. Vi inleder molnskådningen med Prins Eugens mest berömda målning: Molnet. Ute i parken lägger vi oss på filtar och skådar upp i himlen. Hur uppstår ett moln? Linnéa berättar om de olika molnfamiljerna och vi ser om vi kan känna igen någon av dem. Konst och naturvetenskap möts i detta evenemang för hela familjen.

När vi molnskådat klart går vi till ateljén och skapar egna moln. Här får barnen utlopp för sin fantasi. Barnen får skapa i sin egen takt under handledning av museets kunniga konstpedagoger. Vi skapar våra favoritmoln, stora bubbliga stackmoln, mörka regnmoln eller kanske ljusa fjädermoln. De barn som vill kan låta kreativiteten flöda fram till kl. 15.00 då vi avslutar evenemanget för dagen.

Biljetter
Pris 50 kr. Biljetter finns att köpa i museets entré från kl. 11.00. Begränsat antal platser. Vuxna betalar museientré. Rek. från 5 år och uppåt.

Vid regn molnskådar vi under tak. Ta gärna med en filt att ligga på. Det går bra att ha picknick i parken på bänkarna intill Prinsens Ek eller på berghällarna vid den gamla kvarnen.

Sagt av barnens molnexpert Linnéa Krylén:
När du varit med på vår molnskådning hoppas jag att du ser molnen och målar dem i din fantasi! Att molnen blir mer än något som täcker solen en sommardag och att skönheten i molnen blir lika självklar som den i stjärnorna.