Molnskåda på Waldemarsudde

Familjesöndagar: Molnskåda på Waldemarsudde

Söndagar 3–17/9 kl. 13.00

Följ med på molnskådning tillsammans med författaren Linnéa Krylén som skrivit en handbok för molnskådare. Vi spanar på moln i parken och i målningarna inne på museet. Prins Eugen var skicklig på att måla moln och vi inleder vår molnskådning med hans mest berömda målning som heter Molnet. Ute i parken lägger vi oss på filtar och skådar upp i himlen. Hur uppstår ett moln? Linnéa berättar om de olika molnfamiljerna och vi ser om vi kan känna igen någon av dem.

När vi molnskådat klart går vi till ateljén och skapar egna moln. Här får barnen utlopp för sin fantasi. Barnen får skapa i sin egen takt under handledning av museets kunniga konstpedagoger. Vi skapar våra favoritmoln, stora bubbliga stackmoln, mörka regnmoln eller kanske ljusa fjädermoln. Konst och naturvetenskap möts i detta evenemang för hela familjen.

Diplomerad molnskådare
Alla barn som deltar i vår molnskådning får dekalen ”Jag är en molnskådare” samt en egen loggbok för att molnskåda vidare på egen hand.

Pris 50 kr. Biljetter finns att köpa i museets entré från kl. 11.00.
Begränsat antal platser. Ej bokningsbara biljetter, först till kvarn gäller.
Vuxna betalar museientré. Rek. från 5 år och uppåt.

Molnskådningen pågår i ca 40 minuter. Vid regn molnskådar vi under tak. Räkna med att hela programmet med molnskådning och ateljéverksamhet tar ca 90 minuter. De barn som vill kan låta kreativiteten flöda fram till kl. 15.00 då vi avslutar evenemanget för dagen. Det går bra att äta matsäck i anslutning till vår ateljé i Gamla huset. Ta gärna med en filt att ligga på.

Sagt av barnens molnexpert Linnéa Krylén:
När du varit med på vår molnskådning hoppas jag att du ser molnen och målar dem i din fantasi! Att molnen blir mer än något som täcker solen en sommardag och att skönheten i molnen blir lika självklar som den i stjärnorna.