Familjesöndag: En sagolik skola

Familjesöndag: En sagolik skola

Söndag 23/4 kl. 13.00

Vid förra sekelskiftet illustrerade flera av tidens främsta konstnärer sagor för barn. Upplev Carl Larssons Prinsessan Vår, Jenny Nyströms jultomtar och Einar Nermans skojiga illustrationer. Vi berättar om sagofigurerna och i ateljén skapar vi våra egna sagobilder.

Evenemanget rek. från 5 år och uppåt.
Vi samlas kl. 13.00 i läshörnan högst upp i slottet för visning.
Materialkostnad 50 kr. Biljetter finns att köpa i museets entré samma dag från kl. 11. Vuxna betalar museientré.

Visningen pågår i ca 30 min och därefter går vi till Gamla huset och barnens ateljé. Där får barnen skapa i sin egen takt med handledning från våra kunniga konstpedagoger. Ateljén stänger för dagen kl. 15.00.

Ett litet tips!
Passa på att titta på den kulturhistoriska presentationen av folkskolans historia som visas bredvid originalillustrationerna högst upp i slottet. Den delen av utställningen upplever ni bäst på egen hand, där finns en lekfull scenografi som stimulerar barns upptäckarglädje.

Varmt välkomna till våra familjesöndagar!