Trivselregler

Det är tillåtet att ta med barnvagnen in i museet. Det är dock inte tillåtet att gå in med barnvagnen i Sällskapsvåningen på grund av den känsliga miljön. Barnvagnsparkering finns i anslutning till Sällskapsvåningen.

På grund av den känsliga miljön är det inte heller tillåtet att ta in handväskor, ryggsäckar (större än 35 x 25 cm), paraplyer eller broddar i museet. I entrén finns förvaringsskåp.

Planerar du att besöka Waldemarsudde på egen hand med en skolklass? Vänligen läs detta: Trivselregler och information inför besöket

Fotografering på museet

Fotografera för privat bruk

Det är tillåtet att fotografera i museet för privat bruk. Det är dock inte tillåtet att använda blixt och stativ. Museiföremålen är ömtåliga, så tänk på att inte komma allt för nära. Ta också hänsyn till övriga besökare.

Observera dock att det i vissa utställningar av upphovsrättsskäl inte tillåtet att fotografera, då anges detta i utställningen.

Enskilda verk kan även ha fotoförbud, då anges detta vid de enskilda verken.

Fotografera för kommersiellt bruk

Fotografering för kommersiellt bruk är inte tillåten. Ansök om tillstånd genom att mejla din ansökan till bokningen@waldemarsudde.se Ange syfte, spridning, medium/kanal och ansvarig kontaktperson (namn, e-post och telefonnummer). Det kan ta någon dag för oss att behandla din ansökan. Större foto- eller filmprojekt görs lämpligen då museet är stängt för besökare. Detta kan vara förenat med kostnader för personal och vakter. Om ni önskar ytterligare information, ring gärna och fråga: Tel 08 – 545 837 20 (månd-fred kl. 10-12)