Barn och unga

Barn och unga

Information gällande Coronavirus
Med anledning Coronavirusets spridning, och den därav ansträngda ekonomiska situationen, har Prins Eugens Waldemarsudde beslutat att tillfälligt stänga sina lokaler. Museet kommer att hålla stängt från och med den 24 mars fram till den 14 april. Läs mer

Museets programserie för barn och unga startar den 3 maj. Våra populära vägledningar för barn finns tillgängliga året om. Waldemarsudde har fri entré för barn och unga till och med 18 år.

Alltid på Waldemarsudde:

Gå på skattjakt i parken!
Följ med på en äventyrlig skattjakt för hela familjen genom prinsens underbara trädgård. Skattjakten är gratis och hämtas i museets entré. Passar hela familjen!

På upptäcktsfärd med prinsen!
Bli konstdetektiv för en dag med vår kluriga vägledning till Slottets sällskapsvåning. Vägledningen är gratis och hämtas i museets entré. Rek. från 5-9 år.

Boka barnkalas på Waldemarsudde
Vi erbjuder barnkalas på lördagar från 1 april – 1 november.
Bjud barnen på kalas med tema friluftsmåleri, molnskådning, blommor eller superhjältar.

Familjesöndagar: Grafikverkstad
3/5–10/5 kl. 13-15
Vi hämtar inspiration från utställningen Stilla skönhet med nordisk och östasiatisk konst från 1900-talet. I ateljén skapar vi grafiska blad tillsammans. Rek. för barn 5-10 år. Pris: 50 kr/barn. Vuxna betalar museientré 150 kr.

Trädgårdsvandring med friluftsmåleri: Vår i konstnärens trädgård
Lördag–söndag 16–17/5 kl. 12.30-14.00 och 14.30-16.00
I samband med våra trädgårdsdagar erbjuder vi barnvisningar av parken följt av friluftsmåleri med flödande färger. Rek. för barn 5-10 år. Pris: 50 kr/barn.

Familjesöndagar: Måla porträtt
24/5-31/5 kl. 13-15
Följ med på en familjevisning där vi utforskar Lena Cronqvists måleri och skulptur med barnmotiv. I ateljén målar vi färgstarka porträtt tillsammans. Rek. för barn 5-10 år. Pris: 50 kr. Vuxna betalar museientré 150 kr.

Barnföreställning med friluftsmåleri: Fjärilar i magen – En dockmusikal om vänskap
Söndag 7/6 kl. 12 och 14
Varmt välkommen till en rolig och känslofull barnföreställning med svängig musik! Efter föreställningen bjuder vi på friluftsmåleri i parken. Rek. för barn 4-8 år. Fri entré! Arrangeras i samarbete med Parkteatern, Kulturhuset Stadsteatern. Medverkande: Cecilia Wrangel, Sandra Caménisch, Jessica Stendahl och Christoffer Skoug

Konstkurs för barn: Måleri och modellering
Måndag-onsdag 15-17 juni kl. 13.00-16.00
Vi utforskar färglära, måleri och modellering med inspiration från konstverken i museets utställningar och vackra park. Rek. för barn 8-11 år. Kostnad inklusive material och mellanmål: 995 kr. Anmäl dig här.

KulTur – Quiz av Svenskt Kulturarv
Ladda ned KulTur i App Store eller Google Play och svara på frågor om Prins Eugens Waldemarsudde och massor av andra spännande museer och kulturhistoriska platser. Rek. från 9 år.

itunesartwork-kopia1

Har du frågor om vår verksamhet för barn och unga?
Vänligen kontakta vår intendent för museipedagogik Elisabet Hedstrand e.hedstrand@waldemarsudde.se