Barn och unga

Barn och unga

I sommar erbjuder vi barnen våra kluriga vägledningar till Slottet och parken. Vi planerar för att kunna starta upp museets programserie för barn och unga till hösten igen.

Gå på skattjakt i parken!
Följ med på en äventyrlig skattjakt för hela familjen genom prinsens underbara trädgård. Skattjakten är gratis och hämtas i museets entré. Passar hela familjen!

På upptäcktsfärd med prinsen!
Bli konstdetektiv för en dag med vår kluriga vägledning till Slottets sällskapsvåning. Vägledningen är gratis och hämtas i museets entré. Rek. från 5-9 år.

Boka barnkalas på Waldemarsudde
Vi erbjuder barnkalas där hela aktiviteten genomförs utomhus i parken från 22 augusti – 26 september. Bjud barnen på kalas med tema friluftsmåleri, blommor eller superhjältar.

Friluftsmåleri: Höst i konstnärens trädgård 
Lördag–söndag 19-20/9 kl. 12.30-14.00 och 14.30-16.00
I samband med vår höstmarknad erbjuder vi trädgårdsvandringar för barn där vi utforskar parkens träd och sensommarblomster. Därefter blir det friluftsmåleri i parken. Rek. från 6 år och uppåt. Pris 50 kr.

Barnens söndag: Trollbunden
Söndagar 27/9–18/10 kl. 13.00-15.00
Följ med på en magisk konstvisning bland älvor, troll, prinsar och prinsessor. Lyssna till sagor och upplev John Bauers sagoillustrationer. I ateljén målar vi egna sagofigurer och magiska landskap. Rek. från 6 år. Pris 50 kr. Vuxna betalar museientré.

Höstlov: Fantasy och naturväsen
Tisdag–torsdag: 27–29/10 kl. 13.00-15.30
Ruskiga troll, skimrande älvor och magiska landskap! Vi skapar egna figurer och fantasyvärldar med inspiration av konsten i Trollbunden – John Bauer och den magiska naturen. Höstlovsvisning med workshop i ateljén kl. 13.00-15.30. Rek. från 9 år och uppåt. Mer information kommer längre fram.

KulTur – Quiz av Svenskt Kulturarv
Ladda ned KulTur i App Store och delta i en quiz om Prins Eugens Waldemarsudde och massor av andra spännande museer och kulturhistoriska platser runt om i Sverige. Appen är gratis. Rek. från 9 år.

itunesartwork-kopia1

Har du frågor om vår verksamhet för barn och unga?
Vänligen kontakta vår intendent för museipedagogik Elisabet Hedstrand e.hedstrand@waldemarsudde.se