Barn och unga

Barn och unga

I vår erbjuder vi skulpturvandringar med modellering i lera samt trädgårdsvandringar med friluftsmåleri för barn. Kom och njut av vårens färgprakt hos oss!

Waldemarsudde har fri entré för barn och unga till och med 18 år. Vårens programserie med skapande verksamhet för barn och unga pågår den 28 april till 9 juni. Våra populära vägledningar för barn finns tillgängliga året om. Varmt välkomna hit med barnen!

Familjesöndagar: Mäktiga gudinnor och superhjältar
Söndagar: 28/4–12/5 kl. 13.00-15.00
Följ med på en skulpturvandring bland parkens gudar och mytologiska väsen. I ateljén skapar vi egna figurer i lera. Rek. för barn 5-10 år. Pris: 50 kr. Vuxna betalar museientré 150 kr. Läs mer om familjesöndagarna.

Trädgårdsvandring med friluftsmåleri: Vår i konstnärens trädgård
Lördag–söndag 18–19/5 kl. 12.30-14.00 och 14.30-16.00
I samband med våra trädgårdsdagar erbjuder vi trädgårdsvandringar för barn följt av friluftsmåleri vid staffli med flödande färger. Rek. för barn 5-10 år. Pris: 50 kr. Mer om våra trädgårdsvandringar med friluftsmåleri.

Familjesöndagar: Friluftsmåleri på Waldemarsudde
Söndagar: 26/5-2/6 kl. 13.00-15.00
Upplev friluftsmåleriet i vårens stora konstutställning Grez-sur-Loing – Konst och relationer. I parken målar vi egna landskap vid stafflier med inspiration från träden, ängarna och vattnet. Rek. för barn 5-10 år. Pris: 50 kr. Vuxna betalar museientré 150 kr. Mer om våra familjesöndagar med friluftsmåleri.

Barnteater med friluftsmåleri: Fågel fisk eller mittemellan – en saga från en jordhög
Lördag–söndag 8–9/6 kl. 12.00 och 14.00
Vad kom först – ekollonet eller eken? Var med när jorden, djuren, växterna och den allra första människan växer fram… Efter föreställningen bjuder vi på måleri vid stafflier i vår vackra park. Rek. från 4-6 år. Fri entré!
Arrangeras i samarbete med Marionetteatern, Parkteatern – Kulturhuset Stadsteatern. Mer om barnteatern med friluftsmåleri.

Gå på skattjakt i parken!
Följ med på en äventyrlig skattjakt för hela familjen genom prinsens underbara trädgård. Skattjakten är gratis och hämtas i museets entré. Passar hela familjen! Läs mer om skattjakten

På upptäcktsfärd med prinsen!
Bli konstdetektiv för en dag med vår kluriga vägledning till Slottets sällskapsvåning. Vägledningen är gratis och hämtas i museets entré. Rek. från 5-9 år. Läs mer om upptäcktsfärden

KulTur – Quiz av Svenskt Kulturarv
Ladda ned KulTur i App store eller Google apps och svara på frågor om Prins Eugens Waldemarsudde och massor av andra spännande museer och kulturhistoriska platser. Rek. från 9 år.

itunesartwork-kopia1

Med barnvagn på museet
Museet är utrustat med skötbord och hiss och det går bra att ta med barnvagnen in på museet. Däremot inte i sällskapsvåningen där golv och mattor är extra känsliga.

Har du frågor om vår verksamhet för barn och unga?
Vänligen kontakta vår intendent för museipedagogik Elisabet Hedstrand e.hedstrand@waldemarsudde.se, tel: 08-545 837 25.