Barn och unga

Varmt välkomna till höstens evenemang för barn och unga. I höst får du prova på friluftsmåleri, måla magiska landskap och molnskåda på Waldemarsudde. Vi avslutar säsongen med fotoworkshops på höstlovet.

Waldemarsudde har fri entré för barn och unga till och med 18 år. Museet är utrustat med skötbord och hiss och det går bra att ta med barnvagnen in på museet. Däremot inte i sällskapsvåningen där golv och mattor är extra känsliga. Vi erbjuder skapande verksamhet för barn och unga från april till och med oktober då vår ateljé i Gamla huset håller öppet. Våra populära vägledningar för barn finns tillgängliga året om. Varmt välkomna hit med barnen!

Familjesöndagar: Molnskåda på Waldemarsudde
söndagar 2-16 september kl. 13.00-15.00
Följ med på molnskådning tillsammans med författaren Linnéa Krylén som skrivit en handbok för molnskådare. Vi spanar på moln i konsten och i slottsparken. Därefter skapar vi molntavlor i ateljén. Rek. från 5-10 år. Pris 50 kr. Läs mer om molnskådningen.

Friluftsmåleri: Höst i konstnärens trädgård
Lördag–söndag 22-23/9 kl. 12.30-14.00 och 14.30-16.00
I samband med vår höstmarknad erbjuder vi trädgårdsvandringar för barn som avslutas med friluftsmåleri. Vi målar vid staffli med inspiration av parkens träd och sensommarblommor. Rek. från 5-10 år. Pris 50 kr. Läs mer om friluftsmåleriet.

Familjesöndagar: Landskapets magi
Söndagar 30/9 – 14/10 kl. 13.00-15.00
Gå på konstvisning och upplev sagolika landskap i utställningen om konstnärskolonin i Worpswede. Vi filosoferar och funderar över de gåtfulla motiven. I ateljén målar vi magiska landskap. Rek. från 5-10 år. Pris 50 kr. Läs mer om familjesöndagarna.

Höstlov: Workshops i foto
Tisdag–fredag 30/10–2/11 kl. 13.00-15.30
På höstlovet utforskar vi fotografi! Vi hämtar inspiration från höstens fotoutställningar och Waldemarsuddes vackra omgivningar. Rek. från 9 år och uppåt. Pris 100 kr. Läs mer om höstlovet.

Gå på skattjakt i parken!
Följ med på en äventyrlig skattjakt för hela familjen genom prinsens underbara trädgård. Skattjakten är gratis och hämtas i museets entré. Passar hela familjen! Läs mer om skattjakten

På upptäcktsfärd med prinsen!
Bli konstdetektiv för en dag med vår kluriga vägledning till Slottets sällskapsvåning. Vägledningen är gratis och hämtas i museets entré. Rek. från 5-10 år. Läs mer om upptäcktsfärden

KulTur – Quiz av Svenskt Kulturarv
Ladda ned KulTur i App store eller Google apps och svara på frågor om Prins Eugens Waldemarsudde och massor av andra spännande museer och kulturhistoriska platser. Rek. från 9 år.

itunesartwork-kopia1

Har du frågor om vår verksamhet för barn och unga?
Vänligen kontakta vår intendent för museipedagogik Elisabet Hedstrand e.hedstrand@waldemarsudde.se, tel: 08-545 837 25.