Barn och unga

Barn och unga

Välkommen till vår programserie för barn och unga som pågår varje år från april – oktober när vår ateljé håller öppet. Barn och unga till och med 18 år har fri entré till museet.

Höstlov: Fantasy och naturväsen
Tisdag–torsdag: 27–29/10 kl. 10:00-12:30
Vi skapar egna figurer och fantasyvärldar med inspiration av konsten i Trollbunden – John Bauer och den magiska naturen. Rek. från 9 år. Förköp krävs.

Audioguide: John Bauers sagovärld
Följ med till sagornas värld bland ruggiga troll, fagra riddare och prinsessor i utställningen Trollbunden – John Bauer och den magiska naturen. Lyssna till sagor och upplev John Bauers fängslande illustrationer i original. Sagospåret passar alla barn och nyfikna vuxna. Gratis för barn. Vuxna betalar museientré.

Gå på skattjakt i parken!
Följ med på en äventyrlig skattjakt för hela familjen genom prinsens underbara trädgård. Passar hela familjen! Gratis.

På upptäcktsfärd med prinsen!
Bli konstdetektiv för en dag med vår kluriga vägledning till Slottets sällskapsvåning. Rek. från 5-9 år. Gratis för barn. Vuxna betalar museientré.

Boka barnkalas på Waldemarsudde
Vi erbjuder barnkalas från april – oktober då vår ateljé har öppet. Bjud barnen på kalas med tema friluftsmåleri, blommor eller superhjältar.

KulTur – Quiz av Svenskt Kulturarv
Ladda ned KulTur i App Store och delta i en quiz om Prins Eugens Waldemarsudde och massor av andra spännande museer och kulturhistoriska platser runt om i Sverige. Appen är gratis. Rek. från 9 år.

itunesartwork-kopia1

Har du frågor om vår verksamhet för barn och unga?
Vänligen kontakta vår intendent för museipedagogik Elisabet Hedstrand e.hedstrand@waldemarsudde.se